Home > Tips voor het inrichten van je appartement

Tips voor het inrichten van je appartement

Waar vroeger de voorkeur ging naar wonen in een huis, woont nu 60% van alle Belgen in een appartement. De gemiddelde oppervlakte van een appartement ligt rond de 80 m².

Ligt jouw appartement qua vierkante meter boven of onder het gemiddelde? Dan kan je bij een ruim appartement al eens denken ‘hoe vul ik deze ruimte en hou ik het toch gezellig’. Bij een appartement dat compact is, stel je jezelf de vraag ‘Hoe je de ruimte zo veel mogelijk kan benutten zonder dat het te druk wordt?’. En bijkomend: ‘Wat met de inrichting?’.

Zijn bovenstaande trends op jou van toepassing? Dan geven we je graag enkele tips voor de inrichting van je appartement. Het moto van Satori luidt ‘your home mirrors your soul’. Het is dan ook belangrijk je appartement tot een thuis om te vormen. Met de juiste materialen en kleuren speel je dit klaar, ongeacht het aantal vierkante meter. 

Van studio of flat tot duplex en penthouse, gebruik onderstaande 3 tips bij de inrichting van je appartement en richt zo je eigen thuis in:

Tip 1 – Kies voor neutrale kleuren bij de inrichting

Hou het kleurenpalet in je appartement beperkt en zorg voor balans. Kies 1 kleurenpalet dat over alle ruimtes heen terug te vinden is. Dit zorgt ervoor dat je de ruimtes tijdloos maakt en je flat aanvoelt als een samenhorig geheel.

Tip 2 – Gebruik warme materialen bij de inrichting

Combineer het gekozen kleurenpalet met warme materialen. Dit zorgt voor de sfeer en gezelligheid in je ruimtes. Hout en leder zijn alvast 2 materialen die zorgen voor knusheid bij de inrichting. Kies voor houten meubels zoals bij een kast en een tafel of ga voor een houten vloer. Met leder kan je aan de slag met een lederen bank of eetkamerstoelen die bekleed zijn met leder.
Opgelet: Gebruik maximum 3 verschillende materialen.

Tips 3 – Bij het inrichten zijn wandmaterialen een must

Gebruik bij de inrichting decoratieve wandmaterialen, zoals spiegels en gordijnen. Dit om je muren zo lang en hoog mogelijk te laten lijken. Ga voor materialen die de volledige wand van je appartement bestrijken. Gordijnen zorgen voor knusheid, spiegels zullen dan weer zorgen voor het ruimtegevoel. 

Succes met bovenstaande tips!

“Maak een afspraak”

Veel liefs,

Handtekening-Ines-bruin
Deel dit bericht:

Heeft dit blogbericht je geïnspireerd? Maak dan een afspraak en wij richten jouw vakantiewoning tot in de puntjes in.

Andere blogberichten