Home > De invloed van je interieur op je thuiswerk

De invloed van je interieur op je thuiswerk

3 Tips

Home office kwam voor 2020 regelmatig ter sprake. Maar sinds de uitbraak van COVID-19 werd thuiswerk de norm. Zelf werd ik hier afgelopen maanden meermaals met geconfronteerd. Home office leek me nog zo leuk. Na een aantal dagen te werken aan de keukentafel, merkte ik echter dat ik mijn aandacht regelmatig kwijt was. Plotseling ging mijn voorkeur naar rondwandelen, het uitlaten van de hond of plafondstaren. En als expert in interieur en het inrichten van woningen, kan ik je verzekeren dat je dan best niet naar een donker of overbelicht plafond wil liggen staren.

Onderzoek toonde aan dat lichtinval, geur en kamerhoogte bijdragen aan creativiteit en productiviteit. Via onderstaande tips vertel ik je graag hoe je met de juiste inrichting van je appartement of woning je productiviteit verhoogt.

Tip 1 – Schilder je muren in lichte kleuren

Hoge plafonds zijn belangrijk om de kwaliteit van je denkprocessen te verhogen. Natuurlijk is niet elk huis uitgerust met hoge plafonds of lofts. Uiteraard is niet elke woning uitgerust met hoge plafonds of zoldering. Daarom de tip om de basis van je interieur te starten met het schilderen van de muren van je werkplek in lichte kleuren. Doordat lichte kleuren het licht meer weerkaatsen dan donkere kleuren, zal je ruimte groter lijken en daardoor ook je plafond hoger. Dit zal er op zijn beurt voor zorgen dat je de kwaliteit van je denken toeneemt.

Tip 2 – Dim je lichten bij creatieve taken

Fel licht kan het gevoel van vrijheid, dat nodig is om creativiteit aan te wakkeren, verstikken. Let bij de inrichting van je appartement of woning dus op dat je dimschakelaars voorziet bij je verlichting. Wil je je bestaande woning aanpassen en zijn nieuwe schakelaars niet mogelijk? Dan kan je steeds gaan voor een staanlamp met ingebouwde dimschakelaar. Hier een concreet voorbeeld.

Tip 3 – Ga voor een aangenaam geurtje in je werkruimte

Houtoppervlakken in je appartement of huis hebben een positief effect op mensen, omdat dit ze helpt te ontspannen. Daarom raad ik het je aan om je werkmeubilair te laten maken van materialen zoals hout, baksteen, leer en vilt. Materialen die een meer ontspannen en minder belemmerende sfeer bevorderen. Voeg je daarbij de juiste geuren toe aan werkruimtes, dan kan je helemaal productief aan de slag. Bij integratie in meubelen of kamers zorgen aangename geuren zoals lavendel, citrus of pepermunt voor een goed humeur en helpen ze om mentaal tot rust komen.

Een Belgische leverancier van verdampers? Mijn voorkeur gaat naar deze leverancier die Belgisch is én natuurlijke geurstoffen gebruikt, klik hier. (https://www.olefacio.com/)

“Maak een afspraak”

Veel liefs,

Handtekening-Ines-bruin
Deel dit bericht:

Heeft dit blogbericht je geïnspireerd? Maak dan een afspraak en wij richten jouw vakantiewoning tot in de puntjes in.

Andere blogberichten