Home > Ons persoonlijk avontuur in Frankrijk

Ons persoonlijk avontuur in Frankrijk

Ik wil je graag meer vertellen over het renovatieproces van mijn man en ik aan onze “mas” in Frankrijk.

Een renovatie die uiteindelijk uitmondde in een heel avontuur.

Frankrijk had mijn hart, al jaren voor de start van dit renovatieproces, veroverd. De beslissing om hier een vakantiewoning te zoeken, was vanzelfsprekend. Zelf hou ik enorm van een uitdaging. En zeker op vlak van inrichten en interieur. Ik koos bewust niet voor een nieuwbouwwoning, maar nam de uitdaging aan om te starten met renoveren of beter gezegd, restaureren van een Mas uit 1660. Met in het achterhoofd het idee dat de vakantiewoning een echte thuis zou worden.

Uiteindelijk overtrof het resultaat mijn stoutste dromen. Al ging het proces niet zonder slag of stoot. Als Belg in het buitenland kwam ik namelijk heel wat obstakels tegen, gaande van het leven als een buitenlander, het vinden van gepaste meubelen en decoratie tot het werktempo dat in heel wat landen anders ligt dan bij ons. 

Ondertussen zijn er heel wat jaren verstreken en is de vakantiewoning een feit. Zelf ben ik enorm fier op de styling en de totaalinrichting. Over de oude technieken die mijn man en ik hier toepasten, vertel ik je graag meer in een volgende blog.

Wil je zelf verhuizen naar het buitenland? Dan geef ik je graag volgende tips:

Tip 1 – Ga ter plaatse

De eerste tip die ik je wil geven is om een tijdje iets te huren in de regio die je aanspreekt. En start van daar uit de zoektocht naar je droomwoning.

Wie weet leg je zo contacten met plaatselijke bewoners. Altijd handig om ter plaatse een aanspreekpunt te hebben in geval van nood. 

Tip 2 – Informeer je over de plaatselijke gebruiken

Je huis restylen in het buitenland? Informeer je dan over de plaatselijke gebruiken zoals werkuren, bouwtechnieken en mentaliteit.

Of doe beroep op Satori Home en wij neem de zaken zoals transport en plaatsing op ons. 

“Maak een afspraak”

Veel liefs,

Handtekening-Ines-bruin
Deel dit bericht:

Heeft dit blogbericht je geïnspireerd? Maak dan een afspraak en wij richten jouw vakantiewoning tot in de puntjes in.

Andere blogberichten