Nieuwbouwwoning met karakter in Sint-Niklaas

Deze nieuwbouwwoning in Sint-Niklaas illustreert hoe oog voor detail, kennis van materialen en een respect voor ambacht een thuis creëren die zowel luxueus als duurzaam is.

In de keuken harmoniëren elegantie en een meer robuuste stijl: barnwood van oude Oost-Europese schuren, een wasbak van Belgische blauwe hardsteen en een gerecupereerd aanrechtblad vinden een plek naast microtopping en nieuwe Spaanse designtegels met marmervoeg. Ook in de details is een mooie synergie te zien, waardoor oude confituurpotten uit Frankrijk en nieuwe, zelfontworpen lampen elkaar perfect aanvullen – en een unieke stijl creëren. Het kraanwerk in de keuken is van het Italiaanse Nicolazzi, de stoelen van Vincent Shepard.

In de woonkamer hangt een sfeer van vintage, hoewel daar ook nieuwe en moderne elementen hun plaats vinden. De zetel van Sits en zelfontworpen salontafels met microtopping, met daaronder een vlakgeweven henneptapijt van Loook, scheppen gezelligheid. Uniek zijn de thonet-stoeltjes aan de eetkamertafel. Ook in de leefruimte zijn de lampen een eigen ontwerp. De linnen gordijnen van het Nederlandse merk Toppoint en de poef van Bazar Bizar maken het geheel af. 

Marokkaanse bejmat-tegels in de badkamer zorgen dan weer voor een mediterraan tintje. Het wastafelmeubel – een oude laboratoriumtafel uit Parijs – past er als gegoten. Ook hier is de vloer afgewerkt met microtopping, de wanden werden uitgevoerd in tadelakt. Net zoals in de andere kamers is ook hier de verlichting een eigen ontwerp. 

De harmonie tussen oud en nieuw zet zich verder in de buitenruimte. Daar nodigen een luxueuze sofa van Sits en meubelen van Gommaire uit tot urenlang genieten. De extra sfeerverlichting komt van de theelichtjes van Bazar Bizar.