Prachtig penthouse vol licht in Armação de Pêra

Dit nieuwbouwpenthouse in het prachtige Portugese Armação de Pêra kijkt uit over een uitgestrekt natuurgebied en ligt vlak bij de charmante kleine vissershaven van het dorp. De natuurlijke schoonheid van buiten wordt weerspiegeld in de stijlvolle inrichting, die de zee naar binnen trekt.

De functionele hal met ingemaakte maatwerkkasten leidt je naar de open keuken, met apero-mogelijkheid: hoge barkrukken van Vincent Sheppard nodigen uit tot een gezellig babbeltje tijdens het koken. Boven de bar hangt verlichting in albast van Carpyen – een authentiek Spaans merk dat zelf lokaal albast ontgint en bewerkt.

In de eethoek valt de tafel met organische vorm van de Antwerpse Toon de Somer op. Die organische vorm komt terug in de lamp van Bazar Bizar boven de tafel. Een tapijt in jute van Tine K Home en de kleine theelichtjes van Bazar Bizar maken het geheel af.
Het servies op de tafel is hotelporselein, maar heeft de looks van aardewerk. Het voordeel daarvan: hotelporselein kan tegen een stootje omdat het op hogere temperatuur gebakken wordt. Ideaal dus als je je vakantiewoning wil verhuren of als er kinderen mee op vakantie zijn.

Blikvangers in de woonkamer zijn de handgemaakte fauteuils van PAU by Latorre, bekleed met grof geweven linnen van Designers Guild. De kunstbloemen en planten van Silk-ka brengen de natuur binnen, terwijl het unieke gebogen eikenhouten dressoir en de organische vormen van de Carpyen-wandlampjes de ruimte een zachte, natuurlijke flow geven.

Het grote terras is vanuit elke kamer toegankelijk en vormt een verlengstuk van de binnenruimte. Meubels van Vincent Sheppard en ligzetels van Ethnicraft zorgen voor een perfecte overgang van binnen naar buiten. De lampjes van Vincent Sheppard en de oplaadbare en dimbare albasten tafelverlichting van Carpyen zetten de toon voor zwoele zomeravonden onder de sterren. De parasol met houtlook is gemaakt uit titanium, waardoor hij beter bestand is tegen een stevige zeebries. De buitendouche en witte tuinslang zijn van het Belgische ZEE.

Veel licht en lucht ook in de slaapkamers, dankzij de muurdecoratie van Bazar Bizar, de meubels van Ethnicraft en het linnen beddengoed van het Franse Vent du Sud. Het bed van Coco-mat is volledig natuurlijk en kan worden aangepast aan ieders slaapvoorkeur. De slaapbank in de derde slaapkamer plooit open in de breedte, waardoor ze uitgetrokken maar anderhalve meter breed is. Zo kan deze kamer worden gebruikt als bureau of atelier van de eigenaars. Ook de slaapkamers kijken uit over de prachtige omgeving, wat het vakantiegevoel alleen maar vergroot.