Van gedateerde apothekerswoning naar eigentijds vakantieverblijf

Proef het vakantiegevoel in elke kamer

Een West-Vlaamse apothekerswoning uit de jaren 90 kreeg een grondige opfrisbeurt en straalt nu kwaliteit, rust en comfort uit. Met een beperkt budget en de uitdagingen van de coronaperiode creëerden we een zomers toevluchtsoord dat een ideale uitvalsbasis is voor fiets- en wandelliefhebbers.

Op de benedenverdieping kreeg de keuken een nieuwe, frisse look. De originele indeling bleef behouden, maar nieuwe kastdeuren, fineer en een werkblad van microtopping zorgen voor moderne elegantie. De fijne kiezelvloer in epoxy is een knipoog naar het vlakbij gelegen strand. Alle praktische benodigdheden – van koffieapparaat tot pepermolen – zijn voorzien en staan binnen handbereik, zodat gasten zich onmiddellijk thuis voelen.

Ook de eetkamer ademt nu de sfeer van een zomer aan zee. Door aardse en zandtinten te combineren met enkele kleuraccenten, vloeit binnen naadloos over in buiten. Een vleugje Ibiza-style en de stoelen van Vincent Sheppard versterken het vakantiegevoel. De ruimte vormt een harmonieus geheel met de woonkamer, die zowel een tv-hoek aan de straatzijde als een gezellige open haard aan de tuinzijde heeft.

Bed, bath & beyond: creatieve oplossingen in elke ruimte
De inrichting van de badkamers is zowel functioneel als authentiek, met materialen als microtopping en Floorify-tegels. Omdat de woning bestemd is voor verhuur, moesten er slimme keuzes gemaakt worden: de bestaande baden bleven behouden en werden aangevuld met unieke en authentieke wastafelmeubels om zo een nieuwe sfeer te creëren.

Elke slaapkamer heeft een eigen identiteit. Innovatieve oplossingen zoals een houten achterwand met ingebouwde leeslampjes en stopcontacten optimaliseren het gebruik van de ruimte. De kinderkamer is een speel- en slaapparadijs, met een op maat gemaakt bed voor vijf en voldoende opbergruimte voor een heel weekend aan avonturen.

Het resultaat: een sfeervolle en luxueuze vakantieoase voor twaalf personen, waarin smaak en functionaliteit hand in hand gaan.